Subsidies voor monumenten

330 keer bekeken

Ga je je monument verduurzamen en ben je op zoek naar financiering? Hier vind je subsidies en regelingen.

Een subsidie die je ook kunt krijgen voor een ‘gewone woning’ kun je ook aanvragen als je een monument hebt. Denk bijvoorbeeld aan de ISDE-subsidie voor energiebesparende maatregelen, zoals de aanschaf van een zonneboiler en warmtepompen. Ook is de regeling voor Isolatiemaatregelen (dak-, spouw-, gevel-, zolder/vlieringvloer, vloer- en bodemisolatie of glasisolatie) 

Kijk dan eens op de volgende pagina's van Monumenten.nl :

Duurzame Monumenten-Lening

De Duurzame Monumenten-Lening is een laagrentende lening die wordt verstrekt aan een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen

Subsidie duurzaamheidsadvies

Als je een DuMo-adviseur een duurzaamheidsadvies laat uitvoeren, kun je een deel van de kosten terugkrijgen via het Restauratiefonds

Gemeente Maasgouw wil deze vergoeding in de toekomst aanvullen. Deze regeling moet nog uitgewerkt en vastgesteld worden door de gemeente.  In 2024 kunnen eigenaren van gemeentelijke en rijksmonumenten ook gemeentelijke subsidie krijgen voor het uitvoeren van energiescans. Meer nieuws hierover vind je, als het zover is, op deze website en de website van de gemeente Maasgouw.  Met de subsidie via het Restauratiefonds en de gemeente Maasgouw kan dan in totaal ongeveer 80% van de kosten van een energiescan worden gedekt. 

Ontzorgingsprogramma

Heb je een rijksmonument? Mogelijk kun je dan deelnemen aan het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten. Als eigenaar van een rijksmonument kun je als je gaat verduurzamen, gebruik maken van de Duurzame Monumenten-lening.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen