Gemeente Maasgouw geeft subsidie voor isolatie eigen woning

23-01-2024
113 keer bekeken 0 reacties

Huiseigenaren uit Maasgouw die hun woning gaan isoleren, kunnen hiervoor vanaf eind april 2024 subsidie aanvragen bij de gemeente . De subsidie is bedoeld voor grote isolatiemaatregelen, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, glasisolatie of dakisolatie.

De subsidie is er voor twee groepen. Eén subsidie is voor huishoudens met een laag inkomen en hoge energielasten door een slechte kwaliteit van de woning. Specifiek gaat dit om huishoudens die energietoeslag hebben ontvangen in 2023 én die een woning hebben met een slecht energielabel.

Deze mensen krijgen ook een energieadvies aan huis. Zij komen in aanmerking voor een subsidie van maximaal € 5.000 per woning voor de gemaakte kosten. Hiervan kunnen één of meerdere isolatiemaatregelen worden betaald. Deze huiseigenaren worden direct benaderd met dit aanbod. Voor deze subsidie stelt de gemeente in totaal een bedrag van € 275.000 beschikbaar.

Daarnaast is er een subsidie voor huiseigenaren die niet in bovenstaande groep vallen om hun woning te isoleren. Zij komen in aanmerking voor een subsidie van maximaal 30% van de gemaakte kosten tot € 750. Hiervoor trekt de gemeente een bedrag van in totaal € 175.000 uit.

Kijk voor meer informatie over deze subsidie op de pagina  Subsidie voor isolatie eigen woning | Gemeente Maasgouw

 

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen