Noodfonds Energie: voor hoge kosten en kleine beurs

15-01-2024
170 keer bekeken 0 reacties

Heb je hoge energiekosten en een klein inkomen? Dan is steun van het Tijdelijk Noodfonds Energie misschien een oplossing voor jou. Dit fonds betaalt, als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, een deel van de energierekening.

Of je in aanmerking komt en welk bedrag het Noodfonds betaalt, hangt af van je inkomen en energierekening. Het fonds is vanaf 22 januari open. 

Het Noodfonds Energie betaalt voor huishoudens een deel van de energierekeningen voor een periode van zes maanden. Het Noodfonds Energie kijkt hoe hoog de energierekening, dus de rekening voor gas, warmte en elektriciteit, is in vergelijking met het inkomen van de volwassen mensen in een huishouden. Als het verschil te hoog is, betaalt het Noodfonds een deel van de energierekening voor een periode van 6 maanden.

Over het Noodfonds

In 2024 is er geen energietoeslag en geen prijsplafond. Het is daardoor voor sommige huishoudens lastig om de hoge energierekening in de winter te kunnen betalen. In 2023 hebben ruim 50.000 huishoudens steun vanuit het Noodfonds ontvangen. In totaal is er 43,7 miljoen euro uitgekeerd. 

Wil je meer informatie, of kijken of je in aanmerking komt? Kijk dan op de website: Tijdelijk Noodfonds Energie . Daar kun je ook lezen wat je allemaal nodig hebt om een aanvraag te doen bij het Noodfonds.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen