Stem jij ook op het duurzame huis van Mieke en Marcel in Linne?

14-02-2024
168 keer bekeken 0 reacties

Wist jij dat in onze gemeente een ontzettend duurzaam huis staat? Dat is woning van Mieke en Marcel uit Linne. Zij doen mee aan de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland? Stem jij ook op hen? Tot 1 maart 2024 kun je stemmen.

  Stem HIER op het Duurzaamste Huis  

Mieke en Marcel uit Linne pakten hun verbouwing van  hun jaren ’30 woning grondig aan. Doel was een huis zonder vaste lasten, zonder gas, waar de energie zelf werd opgewekt, en waar niets werd verspild. En dat is gelukt, de woning is energieneutraal. De energierekening staat op nul euro.

Een kleine rondleiding door het huis toont dat er hier geen halve maatregelen zijn getroffen. Er is geïsoleerd, vloerverwarming aangelegd, en alle elektra werd vervangen. Er kwamen zonnepanelen, een warmtepomp en de gasaansluiting werd verwijderd. Ook maken ze gebruik van een accu om hun stroom in op te slaan.

Meer weten over het huis van Mieke en Marcel uit Linne? Het verhaal van Marcel en Mieke lees je op onze website.

Verkiezing Duurzaamste Huis

Van 14 t/m 1 maart 2024 kun je stemmen op het favoriete duurzame huis van de provincie. Met de verkiezing wil de organisatie van de Duurzame Huizenroute huiseigenaren de welverdiende waardering geven voor hun prestaties op het gebied van verduurzaming. Deelnemers maken, naast de juryprijs, ook kans op de publiekstitel ‘Duurzaamste Huis van de provincie’.

De vakjury

Alle deelnemende woningen worden onderverdeeld in zes categorieën op basis van bouwjaar en het woonoppervlakte. Juryvoorzitter  is Ad Straub is universitair hoofddocent op de Technische Universiteit in Delft. 

De landelijke (jury)winnaars worden bekendgemaakt tijdens het feestelijke verkiezingsevenement op 22 maart.

Meer informatie: Verkiezing Duurzaamste Huis van Nederland - Duurzame Huizen Route

Afbeeldingen

Cookie-instellingen