Bezoek de expositie monumenten verduurzamen in gemeentehuis

30-10-2023
212 keer bekeken 0 reacties

De tentoonstelling ‘Monumenten verduurzamen? Er kan meer dan je denkt’  is tot en met maandag 27 november tijdens openingstijden te zien in het gemeentehuis van de gemeente Maasgouw in Maasbracht.

Reizende tentoonstelling

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft deze reizende tentoonstelling gemaakt over het verduurzamen van monumenten. De expositie biedt informatie over wat er kan en hoe dat in zijn werk gaat, zowel in tekst, beeld als video. Denk aan mogelijkheden voor isoleren, ventileren, verwarmen en opwekken van energie. 

Monumenteneigenaren

De expositie helpt monumenteneigenaren de mogelijkheden voor hun specifieke monument verder te onderzoeken. Deze informatie is ook interessant voor eigenaren van oude of historische panden die geen monumentale status hebben.

Meer dan 300 monumenten

Maasgouw behoort tot  de vijf grootste monumentengemeenten van Limburg. Er zijn meer dan 200 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister.

Heb je een monument of woon je in een beschermd dorpsgezicht, en wil je meer weten over besparen op energie of het verduurzamen van je huis? Via de pagina "Welk huis heb je" kun je meer informatie vinden.

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen